Enchiladas vegane sau de post

Flaminia și Vlad de la Flavor Tailors ne duc în lumea delicioasă a bucătăriei mexicane cu  savuroase enchiladas vegane umplute cu alternativa la carne tocată VEGGOFIX MEATY Mince.

Este o rețetă minunată pentru mese speciale în familie, unde îi vei impresiona pe toți cu acest susperstar al mâncărurilor sud-americane.

Enchiladas vegane sau de post
Enchiladas vegane sau de post

Enchiladas vegane

rețetă pentru 5-6 porții

Ingrediente

umplutură

   200 g VEGGOFIX MEATY Mince amestec pentru tocată vegetală, 250 ml apă

1 conserva de 400g fasole roșie/neagră

200ml supă de legume

1 ceapă roșie, 2-3 căței de usturoi, 2 linguri ulei de măsline

1,5 lingurițe boia afumată, 1 linguriță chimion, un vârf de ardei verde iute, sare și piper după gust

sos Enchilada

400 ml supă de legume

3 lingurițe de pastă de roșii, 2 linguri făină, 2 linguri ulei de măsline

1 linguriță boia afumată, 1 linguriță oregano, 1/2 linguriță pudră usturoi, 1/2 linguriță chimion, sare și piper după gust

asamblat

5-6 tortilla

200 g cheddar vegan

3 linguri smântână vegetală din caju sau ovăz

1/2 ceapă roșie, 8-10 rondele de ardei iute, 1/4 lime

1 avocado, câteva frunze de pătrunjel sau de coriandru

Mod de preparare

    Se toacă ceapa și usturoiul mărunt și se prepară VEGGOFIX MEATY Mince: se pune 200 g mix într-un bol, se adaugă 250ml apă și se lasă aproximativ 10 min să se hidrateze. 

Mai apoi, se încinge uleiul de măsline într-o tigaie și se adaugă ceapa și se călește 4-5 minute. Când devine sticloasă, se adaugă și usturoiul tocat și se amestecă.  

Pentru arome intense, se condimentează cu boia afumată, chimion și sare și piper.

Se adaugă apoi tocata vegetală VeggoFix Meaty Mince, ardeiul iute tocat și supa de legume și se amestecă să devină omogen. După ce fierbe 4-5 minute, se adaugă și fasolea roșie/neagră și se amestecă bine, iar după 2-3 minute se ia de pe foc.

Pentru sosul Enchilada se încinge uleiul de măsline într-o oală și se adaugă făina și condumentele (boiaua afumată, oregano, pudra de usturoi, chimionul) și se amestecă cu un tel în formă de pară. 

După 1-2 minute, se adaugă supa de legume călduță, în timp ce se amestecă continuu cu telul, să se incorporeze. Mai apoi, se adaugă pasta de roșii și se condimentează cu sare și piper. Se lasă pe foc câteva minute, cât să se îngroașe puțin sosul. 

Pentru asamblare, se ung lipiile tortilla cu 2-3 linguri de sos Enchilada, se pun 3-4 linguri de umplutură și apoi se presară cheddar ras deasupra (cam 20-25g). Se rulează fiecare lipie și apoi se pun toate una lângă alta într-o tavă dreptunghiulară. 

Înainte de a intra la cuptor, se golește restul sosului peste lipiile umplute și se presară cheddar ras deasupra. Apoi, se dă tava la cuptor, la 180°C, pentru 15-20 minute.

Când se servește, se decorează cu puțină smântână vegetală, cheddar proaspăt ras, felii de ceapă roșie, rondele de ardei iute, avocado tăiat cubulețe, câteva frunze de pătrunjel și zeamă de lime stoarsă deasupra. 

Poftă bună, spor la gătit și nu uita să fii creativ cu produsele VeggoFix Mince! Iar dacă tot ai pornit pe drumul acesta, nu uita că poți face tacos, burrito sau quesadilla’s cu tocata vegetală VEGGOFIX MEATY Mince.

Urmărește rețeta video! 

Produs în această rețetă

alternativă vegană la carnea tocată

Ne-ar plăcea să știm părerea ta despre amestecul uscat VeggoFix Meaty Mince, așa că te rugăm să lași o recenzie aici sau să comentați mai jos. Îți mulțumim.

 TOATE REȚEȚELE AICI

Dacă ai întrebări despre produsele noastre, te rugăm să citești secțiunea Întrebări frecvente

 

Ai încercat această rețetă delicioasă? Împărtășește experiența ta utilizând #veggofixmeaty sau @veggofix.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top