Mâncarea de stradă mediteraneană este delicioasă, dar o putem face vegană?
Da, putem, iar acest kofta kebab vegan făcut cu VEGGOFIX MEATY Mince este un „exemplu” gustos. Este atât de simplu de făcut încât îl poți pregăti acasă fără să ai nevoie de niciun echipament de bucătărie sofisticat. Dacă dorești, servește-le pe Lahmacun (cunoscut uneori ca pizza turcească) și în felul acesta este și mai plin de arome și proteine.
Rețeta ușoară de Lahmacun din tofu o știm de la unul dintre bloggerii noștri preferați FitGreenMind.
Kofta Kebab pe bază de plante
rețetă pentru 4 – 6 porții
Ingrediente
200 g amestec uscat VEGGOFIX MEATY Mince, 250 ml apă, 1 lingură ulei, 1 lingură garam masala, 2 linguri pătrunjel
Lahmacun sau orice alt tip de pâine plată
castraveți, ardei gras galben, roșii, varză albă
Pentru grătar: ceapă, ardei gras roșu, dovlecei, vinete
sosuri: sos de usturoi/ sos Sriracha/ hummus/ tahini/ orice sos dorești
Ai nevoie și de frigărui din lemn sau de cuțite de unt din metal, așa cum am arătat în rețeta video de mai jos.
Preparare
Se amestecă 200 g VEGGOFIX MEATY Mince cu 1 lingură garam masala și 2 linguri pătrunjel (uscat sau proaspăt). Adaugă 250 ml apă și 1 lingură ulei și frământă puțin amestecul, astfel încât să devină mai strâns. Un minut de frământare face toată diferența. Nu trebuie neapărat să îl frămânți, dar în acest fel Kofta Kebab este mai probabil să rămână pe frigărui.
Dacă vrei legume la grătar pe lângă kofta kebab, acesta este un moment bun pentru a începe. Taie ceapa, ardeiul gras roșu, dovlecelul și vinetele în fâșii mari. Presară cu puțină sare și piper și un pic de ulei, dacă vrei.
Sfat: Dacă nu ai un grătar mare, ar putea dura prea mult timp pentru a pregăti această cantitate de legume, așa că pune puțin din fiecare tip de legumă. În acest fel, ai un sortiment frumos de legume la grătar într-un singur lot.
Dacă ai timp, poți face Lahmacun pentru kofta kebab. Noi l-am făcut cu 200 g tofu afumat ras, 3 linguri de pasata de roșii, 2 linguri de pătrunjel uscat, 2 linguri de chimen uscat, 2 linguri de boia de ardei, 1 linguriță de usturoi uscat, 1 linguriță de semințe de coriandru și o jumătate de linguriță de sare. Pune acest amestec pe 4 – 6 tortilla și rumenește-le într-o tigaie – grătar timp de 3 minute pe partea cu amestecul. Apoi prăjește încă un minut pe partea cu tortilla.
Modelează 4 – 8 bile din amestecul de kofta kebab, apoi pune-le pe frigărui sub formă de kebab. Dacă ai o tigaie pentru grătar mai mare și frigărui mai lungi, poți face 4 kebab-uri așezate pe frigăruile din cuțite, așa cum am făcut noi. Adăugă 2 linguri de ulei în tigaia pentru grătar și prăjește frigăruile de kofta kebab 5 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc.
În timp ce se fac frigăruile, poți tăia legumele pentru salată. Taie un castravete mic, ardei gras galben și o roșie. Sau fă o salată simplă de varză albă la care pui un praf de sare și un strop de oțet de mere.
Tot ce trebuie să faci acum este să le pui în wrap-ul din tortilla cu Lahmacun. Sau servește-le cu salată.
Ai putea fi interesat să știi că VEGGOFIX Mince poate fi ușor modelat și prăjit la grătar (grătar electric sau clasic), însă pentru cele mai bune rezultate urmați pașii enumerați la rubrica Întrebări frecvente. Alte rețete pe care le-am încercat au fost Adana Kebab și mici.
Urmărește rețeta video!
Produsul din rețetă
No products were found matching your selection.

Ne-ar plăcea să aflăm părerea ta despre amestecul uscat VeggoFix Porky Mince, așa că te rugăm să lași o recenzie aici sau să comentezi mai jos. Îți mulțumim.
Looks amazing!!! I will try it in the weekend.
Good news for us! Thank you!