Îți place să mănânci, dar nu să gătești pentru că pare prea dificil și durează prea mult? Mâncarea grozavă și aromată nu trebuie să fie dificilă și iată o idee de cină rapidă și ușoară pentru a ne demonstra punctul nostru de vedere.
Orezul curry Massaman făcut cu VEGGOFIX MEATY Mince nu este doar plin de aromă. Este, de asemenea, bogat în proteine, super ușor și se face în 15 minute sau mai puțin.
Orez vegan cu curry Massaman
rețetă pentru 4 porții
Ingrediente
200 g VEGGOFIX MEATY Mince amestec uscat, 250 ml apă
200 g orez cu bob lung
500 g amestec de legume congelate
pastă de curry Massaman, 1 legătură de pătrunjel proaspăt, 3 căței de usturoi, mazăre verde despicată prăjită
opțional: sos de soia si o conserva cu ananas feliat
Preparare
Începe cu fierberea orezului într-o cantitate mare de apă cu sare. Pentru 200 g de orez ar trebui să folosești cel puțin 600 ml de apă. Astfel obții un orez mai uscat, ideal pentru prăjire.
Adăugă 250 ml apă și 2 linguri de ulei într-o tigaie mare antiaderentă și amestecă în ea 200 g de VEGGOFIX MEATY Mince. Întinde tocata vegetală astfel încât să se rumenească repede. După 4 minute, întoarce tocata și tai-o cu o spatulă în bucăți mai mici. Adăugă mai mult ulei dacă dorești. Pune amestecul de legume congelate peste tocată, astfel încât să se poată dezgheța puțin în timp ce tocată se rumenește pentru încă câteva minute. Amestecă legumele și gătește totul până când sunt gata.
Până în acest moment, orezul ar trebui să fie fiert. Strecoară orezul și clătește-l cu puțină apă pentru a îndepărta amidonul. Acest lucru va face orezul mai puțin lipicios. Dacă ai suficient spațiu în tigaie sau wok, pune orezul scurs direct deasupra tocatei cu legume. În caz contrar, pune tocata într-un vas rezistent la căldură sau prăjește orezul într-o altă tigaie cu puțin ulei.
Taie pătrunjelul și usturoiul. Usturoiul este mult mai ușor de curățat dacă îl zdrobești înainte. Astfel coaja se va desprinde mult mai ușor. Adaugă o lingură mare de curry Massaman (sau orice curry roșu/galben/verde, la alegere) în orez împreună cu pătrunjelul și usturoiul. Pentru o textură crocantă, poți adăuga o cană de mazăre verde despicată prăjită.
Dacă ai noroc, poți cumpăra mazăre despicată prăjită dintr-un magazin din zona ta. Însă, dacă trebuie să o pregătești tu, înmoaie mazărea despicată (galbenă sau verde) timp de 5 sau mai multe ore. Strecoară și clătește cu apă. Adaugă ulei și condimente precum sare, chimen, boia de ardei și praf de usturoi, apoi prăjește-le timp de 20 de minute într-o tavă sau coaceți-le în cuptor timp de 30 de minute. Acestea sunt ideale pentru a fi adăugate în feluri de mâncare care au nevoie de acel „ceva” crocant. Sau le poți mânca ca o gustare bogată în fibre și proteine.
Servește cum dorești sau cu felii de ananas și sos de soia, așa cum am făcut noi.
Tot ce trebuie să faci acum este să te bucuri de cină. Dar nu uita să ne spui ce părere ai despre această idee de cină ușoară și rapidă.
Urmărește rețeta video!
Distribuie rețeta
Produs în această rețetă
No products were found matching your selection.
Ne-ar plăcea să aflăm părerea ta despre amestecul uscat VeggoFix Meaty Mince, așa că te rugăm să lașii o recenzie aici sau să lași un comentariu mai jos. Îți mulțumim.
Dacă îți place orezul la fel de mult ca și nouă, s-ar putea să-ți placă și aceste rețete:
TOATE REȚETELE AICI
Dacă ai întrebări despre produsele noastre, te rugăm să citești rubrica Întrebări frecvente.
Ai încercat rețeta? Împărtășește cu noi experiența ta utilizând #veggofixmeaty sau @veggofix.