Cei mai buni noodles de post cu jumări vegane

Te întebi ce mai poți găti cu VEGGOFIX PORKY Mince? Ei bine, lasă-ne să te uimim cu această rețetă cu jumări vegane! 

Te vei bucura de una dintre cele mai ușoare și mai gustoase feluri de tăiței (noodles) de post de pe această parte a internetului. 🙂

Noodles with vegan pork belly slices recipe
Noodles cu jumări vegane

Noodles de post cu jumări vegane

rețetă pentru 4 porții

Ingrediente

„Carne” de burtă de porc vegană: 200 g VEGGOFIX PORKY Mince, 250 ml apă, 2 linguri de ulei. Puteți adăuga o jumătate de lingură de pudră de boia de ardei pentru o culoare roșie mai intensă.

„Grăsime” de burtă de porc vegană: 500 ml apă, 40 g amidon de porumb, 40 g făină de orez glutinos, 3 g agar agar, 3 linguri ulei de floarea soarelui, 1 linguriță sare, 1 lingură MSG (sau 1 lingură drojdie nutritivă/ pudră de ciuperci/ sos de soia cu conținut scăzut de sodiu). Adăugați un sfert de linguriță de cuișoare și/sau ienibahar pudră pentru mai multă aromă.

(Ingredientul activ care dă savoare mâncărurilor, glutamatul, este exact același în drojdia nutritivă, pudra de ciuperci, sosul de soia sau MSG. Vezi secțiunea Întrebări frecvente pentru mai multe informații.) 

250 g tăiței (mie) uscați 

castraveți, ceapă verde, fasole verde, ardei gras roșu, morcov, ciuperci (shiitake), usturoi, ghimbir, fulgi de chili

sos barbeque, sos de soia, amidon din porumb 

Preparare

Această rețetă are două părți, prima îți va arăta cum să faci jumări de porc vegane, iar a doua te va ghida pas cu pas în prepararea delicioșilor tăiței de post cu jumări vegane. Bucură-te de experiența culinară care te așteaptă!

Partea 1: Rețetă jumări de porc vegane 

  Pentru „ grăsimea”  burții de porc vegane, amestecă 500 ml apă cu 40 g amidon de porumb, 40 g făină de orez glutinos, 3 g agar agar, 3 linguri ulei de floarea soarelui, 1 linguriță sare, 1 lingură MSG (sau 0 linguriță drojdie nutritivă, pudră de ciuperci, sos de soia cu conținut scăzut de sodiu). Opțional, adaugă un sfert de linguriță de cuișoare și pudră de ienibahar pentru mai multă aromă. Fierbe toate aceste ingrediente 5 minute și amestecă energic pentru a preveni aglomerarea. Dă-l deoparte de pe foc odată ce ajunge la o consistență asemănătoare unei paste.

Pentru „carnea” burții de porc vegane, adaugă întregul conținut al pungii VEGGOFIX PORKY Mince (200 g amestec uscat) într-un bol și amestecă-l cu 250 ml (o cană) de apă și 1 lingură ulei. Modelează amestecul în 2 chiftele mari și plate.

Tapetează coșul pentru gătit la aburi cu hârtie de copt. Așează straturile de „grăsime” și „carne” după cum urmează: 1/2  „grăsime”, 1/2 „carne”, 1/4  „grăsime”, cealaltă jumătate de „carne” și în final ultimul sfert de „grăsime”.

Pune hârtie de copt deasupra, astfel încât să poți apăsa straturile cu fundul unei tigăi sau altceva care se potrivește mai bine. Pune coșul în oala cu aburi și gătește cu o jumătate de litru de apă timp de 40 de minute sau 20 de minute într-un oală cu presiune. După aceea, lăsă-l să se răcească și pune-l în frigider pentru o jumătate de oră sau peste noapte pentru a se  întări.

Urmărește rețeta video  pe Youtube pentru a vedea cât de ușor este să faci burtă de porc vegană.

Partea 2: Rețetă noodles de post cu jumări vegane 

  Taie burta de porc vegană în două și feliază una dintre jumătăți în bucăți egale. Păstrează cealaltă jumătate pentru o altă rețetă, cum ar fi orez prăjit cu usturoi sau burtă de porc în sos teriyaki . Prăjește feliile într-o lingură de ulei până se rumenesc pe toate părțile.

Pune la fiert apa pentru tăiței. Între timp, taie castravetele, ceapa verde, fasolea verde, ardeiul gras roșu, morcovul, ciupercile (shiitake), usturoiul, ghimbirul, fulgii de chili in fâșii subțiri.

  Prăjește legumele în puțin ulei. Dacă folosești legume congelate, le poți pune într-o strecurătoare și le poți scufunda timp de un minut în apa clocotită pentru tăiței pentru a le dezgheța. Ai grijă când puneți legumele în tigaia fierbinte. După aceasta lasă tăițeii în apă clocotită pentru aproximativ 4 minute.

Amestecă un pahar de apă cu o lingură de sos barbeque, 2 linguri de amidon de porumb și sos de soia. Adăugă o linguriță de ghimbir și fulgi de chili dacă nu le-ai avut proaspete. Toarnă acest amestec în tigaie (sau wok) împreună cu jumările vegane de porc și tăiței.

Se servesc într-un bol și se mănâncă cu bețișoare. Sau pe o farfurie cu o furculița. Atâta timp cât te bucuri de gust, aromă și textură, totul e în regulă. 

În cazul în care această rețetă nu te-a convins să o încerci (ne îndoim, totuși🙂), iată o altă rețetă gustoasă și ușoară de tăiței/noodles de post: tăiței cu sos dulce-acrișor și VeggoFix Porky. Sau poate vei fi mai interesat(ă) de carbonara cu tăiței vegani?

Urmărește rețeta video

Distribuie rețeta

Produsul din rețetă

alternativă vegană la carnea tocată

Ne-ar plăcea să aflăm părerea ta despre amestecul uscat VeggoFix Porky Mince, așa că te rugăm să lași o recenzie aici sau să comentați mai jos. Vă mulțumim. 

 TOATE REȚETELE AICI

Dacă ai întrebări despre produsele noastre, te rugăm să citești secțiunea Întrebări frecvente

Ai încercat până acum rețetele noastre delicioase pe bază de plante? Împărtășește cu noi experiența ta pe Instagram sau Facebook folosind #veggofixporky sau @veggofix. 

2 thoughts on “Cei mai buni noodles de post cu jumări vegane”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top