Lasagna de post cu „carne” tocată vegetală

Nimic nu este mai delicios decât o lasagna de post „cărnoasă”, care îl va impresiona chiar și pe Garfield. 😉 Această uimitoare lasagna bolognese vegană nu conține carne, este bogată în proteine ​​vegetale și are o textură și un gust deosebit.  

În loc de carne tocată am folosit alternativa pe bază de plante VEGGOFIX MEATY.

Lasagna de post cu carne tocată vegetală
Lasagna de post cu carne tocată vegetală

Lasagna de post

rețetă pentru 6 porții

Ingrediente

   Tocată vegană: 200 g amestec VEGGOFIX MEATY Mince, 250 ml apă, 2 linguri ulei de floarea soarelui

   Sos Bolognese vegan: 600 g roșii mărunțite (sau 2 conserve), 1 lingură unt vegan/margarină și (oricât doriți) usturoi, boia de ardei, oregano, cimbru, sare, vin roșu

   Sos Bechamel vegan: 2 linguri unt vegan/margarină, 2 linguri făină albă de grâu, 300 – 400 g smântână vegană de gătit, 100 g cașcaval vegan (ras), nucșoară, sare, piper

   300 g ciuperci Champignon tocate

   500 g foi de paste lasagna uscate

Pregătire

   Pune 2 linguri de ulei într-o tigaie mare, adaugă 250 ml apa și 200 g VeggoFix Meaty. Se amestecă bine și se prăjește timp de 10 minute sau până când „carnea” tocată vegetală se rumenește. Adaugă mai mult ulei, dacă este necesar.

   Deasupra tocatei vegetale se adaugă celelalte ingrediente pentru sosul Bolognese și ciupercile feliate și sotate. Gătește totul timp de 10-15 minute. 

   Pregătește sosul Bechamel în timp ce sosul Bolognez se gătește. Mai întâi, pune unt vegan/margarină într-o tigaie separată, apoi adaugă făina, smântâna de gătit și condimentele. Amestecă constant pentru a evita formarea cocoloașelor. Adaugă cașcavalul ras și amestecă ușor până se topește.

   Înmoaie foile de paste lasagna în apă fierbinte timp de 5 minute.

   Alternează foile de lasagna cu sos Bolognese și cu sos Bechamel într-o tavă ceramică pentru cuptor. Stratul superior trebuie să fie o foaie de paste lasagna acoperită cu sos Bechamel și cu puțin cașcaval vegan ras.

   Coacem la cuptor timp de 1 ora la 200 de grade Celsius.

   Sfat: pentru a evita arderea stratului superior, acoperă tava cu folie de aluminiu în primele 30 de minute, apoi îndepărteaz-o și gătește pentru încă 30 de minute.

Încearcă rețeta și ne poți mulțumi mai târziu! 

Dacă ai făcut deja rețeta noastră de lasagna, poate vrei să încerci și rețeta rapidă de lasagna de post semnată de Bucătăria Botanică.

Urmărește rețeta video

Distribuie rețeta

Produs în această rețetă

Ne-ar plăcea să aflăm părerea ta despre amestecul uscat VeggoFix Meaty Mince, așa că te rugăm să lași o recenzie aici sau să comentezi mai jos. Îți mulțumim.

 TOATE REȚETELE AICI

Dacă ai întrebări despre produsele noastre, te rugăm să citești secțiunea Întrebări frecvente

 

Ai încercat această rețetă uimitoare de lasagna de post? Împărtășește experiența ta cu noi utilizând #veggofixmeaty sau @veggofix.

2 thoughts on “Lasagna de post cu „carne” tocată vegetală”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top