Chifteluțe vegane în sos picant de arahide

Picant, savuros și sățios. Acest fel de mâncare le are pe toate. Și toate astea fără un singur gram de carne

Este pur și simplu una dintre cele mai bune idei de cină pentru a începe săptămâna sau weekendul cu bine.

Pregătiți aceste chifteluțe vegane în sos picant de arahide ori de câte ori aveți nevoie de un plus de savoare. Sunt atât de ușor de făcut cu VEGGOFIX CHICKY Mince încât le poți avea în orice zi a săptămânii.

Chifteluțe vegane în sos picant de arahide
Chifteluțe vegane

Chifteluțe vegane în sos picant de arahide

recipe for 4 servings

Ingrediente

   1 pachet sau 200 g de   amestec uscat VEGGOFIX CHICKY Mince 

Un borcan cu unt de arahide (100-150g), 200ml lapte vegetal neîndulcit, 1-2 ardei iute, 2 linguri sos de soia, 1 lingură pasta de curry roșu, 100 g mazăre congelată

  200 g orez alb lipicios

  o legătură de coriandru sau pătrunjel pentru ornat

Preparare

Pune apa la fiert pentru orez. Da, noi gătim orezul ca și pastele pentru că este mai ușor și mai rapid, dar dacă dorești să speli orezul mai întâi, să-l pui în apă rece și să-l fierbi încet pentru mai mult gust, nu te vom opri. 🙂

În timp ce apa se încălzește, pregătește chifteluțele din tocată vegană. Amestecă 200 g de amestec uscat VEGGOFIX CHICKY Mince cu 250 ml (sau 1 cană) de apă. Dacă dorești, adaugă ardei iute tocat sau fulgi de chili. Amestecul rezultat îl poți folosi imediat pentru face 16 chifteluțe. Prăjește-le în 2 – 3  linguri de ulei timp de cca. 10 minute. Cu cât sunt mai mici, cu atât chifteluțele se vor găti mai repede, dar îți va lua ceva mai mult timp și efort să le modelezi. Rumenește-le pe toate părțile pentru cea mai bună aromă. Uleiul de susan este excelent ca ulei de prăjit pentru acest fel de mâncare, dar poți folosi orice tip de ulei dorești. 

 Până acum apa este probabil fiartă deja, așa că e momentul să pui orezul. Între timp, pregătește sosul de arahide: pune o lingură mare de unt de arahide (150 g sau mai puțin, dacă te deranjează caloriile) într-o oală împreună cu 200 ml lapte vegetal neîndulcit, 1 ardei iute tăiat mărunt, 2 linguri de sos de soia, 1 lingură pastă de curry roșu și 100 g de mazăre congelată. Se fierbe și se amestecă până se omogenizează.

Se toarnă sosul de arahide peste chifteluțele vegane din tigaie și se lasă să fiarbă împreună până când orezul este gata și mazărea este bine dezghețată. Taie niște coriandru și presără-l peste la final.

Și iată! O cină picantă fantastică făcută în doar câteva minute!

Urmărește rețeta video

Distribuie rețeta

Produs în acestă rețetă

 Ne-ar plăcea să aflăm părerea ta despre amestecul uscat VeggoFix Porky Mince, așa că te rugăm să lași o recenzie aici sau să comentați mai jos. Îți mulțumim. 

Ne place sosul de arahide picant cu orez și suntem destul de încrezători că și tu crezi că orezul este întotdeauna o idee bună! Așa că ne-am gândit să  listăm rețetele noastre pe bază de plante pentru mâncarea de renume mondial:

 TOATE REȚETELE AICI

Dacă aveți întrebări despre produsele noastre, vă rugăm să citiți secțiunea Întrebări frecvente 

Ai încercat această rețetă de chifteluțe vegane în sos picant de arahide? Împărtășește experiența ta cu noi pe Instagram sau Facebook folosind #veggofixchicky sau @veggofix.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top