Ceapă umplută cu „carne tocată” vegană

Îți plac mâncărurile neconvenționale, relativ necunoscute culturii occidentale, cum este ceapa umplută? Însă te temi că nu este ușor de preparat sau că nu va avea un gust la fel de bun fără carne?

Nu ai niciun motiv! Să gătești ceapă cu umplutură vegană sau de post cu influențe orientale este mult mai ușor decât pare cu alternativa la carne tocată VEGGOFIX MEATY Mince

Ceapă umplută cu carne tocată vegană
Ceapă umplută cu carne tocată vegană

Ceapă umplută cu carne tocată vegană - rețetă ușoară

rețetă pentru 4-8 porții

Ingrediente

   200 g VEGGOFIX MEATY Mince amestec pentru tocată vegetală, 250 ml apă

6-8 cepe mari și 200 g orez cu bob lung (uscat)

  Sos BBQ, pudră de curry picant, usturoi, ceapă verde, ulei 

semințe de susan, semințe de floarea soarelui, nuci, stafide

un vas de cuptor rezistent la căldură

Pregătirea

  Curăță cepele și taie-le pe jumătate ca în videoclipul de mai jos. Fierbe-le în apă cu sare sau în stoc de legume până devin fragede. Acest lucru va dura aproximativ 10 minute. Pune orezul la fiert.  

Amestecă 200 g VeggoFix Meaty Mince cu 250 ml apă într-un bol și lăsă la hidratat timp de 3 minute. Apoi pune amestecul  într-o tigaie încinsa cu 3 linguri de ulei. Dacă nu îți place să speli vasele, amestecă mixul de tocată vegetală cu apă și 2 linguri de ulei direct în tigaie.

Întinde tocata cât de plat poți astfel încât să obții o rumenire maximă. Întoarce carnea tocată vegană după aproximativ 4 minute și separ-o cu o spatulă, astfel încât să obții o textură plăcută.  După ce este gata, scoate-o din tigaie și păstrează-o pentru mai târziu. 

Prăjește în cuptor 1 sau 2 pumni de semințe de susan, semințe de floarea soarelui și nuci. Se lasă câteva minute, până devin crocante și mult mai aromate. 

  În acest moment ar trebui să poți scoate cu ușurință miezul cepei. Verifică temperatura cepelor ca să nu îți arzi degetele. Toacă miezul de ceapă și prăjește-l în puțin ulei (în care ai pus o lingură de pudră de curry picant și sos BBQ) până capătă o culoare galben-aurie. Apoi adăugă orezul fiert, nucile, semințele, stafidele și „carnea tocată” vegană. Se amestecă totul și se lasă la prăjit aproximativ 5 minute pentru a se întrepătrunde toate aromele.

Preîncălzește cuptorul la 200°C. Începe să umpli foile de ceapa așa cum se arată în videoclip și pune-le într-un vas de cuptor nu prea adânc. Toarnă apa în care ai fiert ceapa peste ceapa umplută. În cazul în care îți rămâne umplutură, o poți folosi la 1-2 ardei grași. Amestecul de orez cu mirodenii și tocată vegetală merge foarte bine și cu ardeiul gras roșu. Coace ceapa umplută timp de 30 de minute la cuptor. Dacă ai posibilitatea, pornește grătarul pentru a avea suficientă căldură de sus. Sunt gata când sunt rumenite bine-bine. 

 Iată! Un preparat exotic realizat cu minim efort. Poftă bună!

Și dacă tot ai pornit pe drumul acesta, poți face ardei umpluți cu VEGGOFIX MEATY Mince după o rețetă un pic mai tradițională.

Urmărește rețeta video! 

Produs în această rețetă

alternativă vegană la carnea tocată

Ne-ar plăcea să știm părerea ta despre amestecul uscat VeggoFix Meaty Mince, așa că te rugăm să lași o recenzie aici sau să comentați mai jos. Îți mulțumim.

 TOATE REȚEȚELE AICI

Dacă ai întrebări despre produsele noastre, te rugăm să citești secțiunea Întrebări frecvente

 

Ai încercat această rețetă delicioasă? Împărtășește experiența ta utilizând #veggofixmeaty sau @veggofix.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top